Terug
Bingel 10 jaar slingers links Bingel 10 jaar slingers rechts

Welkom, juf of meester!

Hip, hip, hoera, Bingel werd 10 jaar op 18 januari 2021! En dat vieren we een heel schooljaar lang samen met onze Bingelaars.

Op deze pagina vind je leuke, kant-en-klare lesactiviteiten inclusief lesdoelen. Beloon je leerlingen voor hun inzet op Bingel en plan de lessen in je agenda in. Zo maken we er samen een echt feestjaar van!

Bewegingstussendoortjes

Tussen de lessen door even bewegen is heel belangrijk. Robbie de Robot heeft per graad 5 bewegingstussendoortjes voor in de klas uitgewerkt. Bewegen maar!

Activiteit 4: Knutsel een Bingel Raket

Maak gebruik van de kant-en-klare lesfiches en filmpjes per leerjaar en knutsel met je klas een Bingel Raket. Lesplezier gegarandeerd!

Activiteit 3: Organiseer een bingel-feest.

Met het vrolijke Bingel verjaardagslied van het Geluidshuis en de feestelijke opdrachten heb je alles in huis om er een echt bingel-feest van te maken op school. Wil je samen met je collega’s afspreken wie wat doet, dan kan de leuke checklist jullie hierbij zeker helpen!

Zo ga je aan de slag:

  1. Download het lesmateriaal voor je leerjaar hieronder of in Bingel PlannerLeerjaar 1 – Leerjaar 2 – Leerjaar 3 – Leerjaar 4 – Leerjaar 5 –Leerjaar 6 – leerplandoelen bij de lessen – tekst bingellied.
  2. Volg de handleiding in Bingel Planner voor het lesverloop, dit kan ook als je niet werkt met Bingel Planner. 
  3. Post het filmpje van je verjaardagsfeest vóór 5 februari 2021. Zo maak je kans om de bingel-taart te winnen. De winnaar wordt bekendgemaakt op 5 februari.
 
Veel feestplezier!vr

Activiteit 2: Schrijf een verjaardagskaart voor Bingel.

Plan deze leuke schrijfopdrachten in je agenda in en stuur Bingel de  verjaardagswensen van jouw klas. 

Zo ga je aan de slag:

  1. Download het lesmateriaal voor je leerjaar hieronder of in Bingel Planner. Leerjaar 1Leerjaar 2Leerjaar 3Leerjaar 4Leerjaar 5Leerjaar 6 – leerplandoelen bij de lessen – tekst Bingellied.
  2. Volg de handleiding in Bingel Planner voor het lesverloop, dit kan ook als je niet werkt met Bingel Planner. 
  3. Bezorg ons de verjaardagskaarten via Facebook met de naam en de gemeente van je school. Opgelet! Gebruik de ‘bericht maken’-knop en niet de chatbericht-knop om de kaarten te posten, of stuur de kaartjes met de post naar Uitgeverij VAN IN, t.a.v. Bingel, Nijverheidsstraat 92/5, 2160 Wommelgem
  1.  
 

Activiteit 1: Ontwerp je eigen avatar

In deze leuke les muzische vorming kunnen je leerlingen hun fantasie en creativiteit volop gebruiken! Laat ze hun eigen avatar ontwerpen, print ze af en hang ze op in de klas.

Download de lesfiches en avatars voor je leerjaar, je vindt ze ook in Bingel Plannerleerjaar 1  leerjaar 2  leerjaar 3  leerjaar 4  leerjaar 5  leerjaar 6.

In oktober 2020 deden vele klassen mee aan de avatarwedstrijd en kregen we meer dan 4000 ontwerpen binnen. Je kan de ontwerpen hier bewonderen